Opis
Etiopia Bookisa - efekt pracy plantatorów
Etiopia Bookkisa to nazwa gminy zrzeszającej 33 rolników, który każdy posiada 2,55 hektara swojego gospodarstwa. Kawa rośnie pod wyjątkowym okapem naturalnego lasu oraz na żyznej czerwonej glebie bogatej w glinę oraz ił.
Wyjątkowość kawy Etiopia Bookisa
Kawa Etiopia Bookkisa to efekt pracy plantatorów posiadających wiedzę z zakresu agronomii oraz pracy nad zbiorem, którą uzyskali od samego „Króla Guji” – Ture Waji. Proces suszenia kawy jest poddany wysokiej uwadze i wymaga skupienia. Każde „łóżko” na którym znajduje się kawa jest opisane szczegółowo pod względem: daty dostawy i rozpoczęcia procesu suszenia oraz codziennego odczytu wilgotności kawy.
Delikatny profil z nutkami słońca
Kawa Etiopia Bookkisa uzyskała 87,5 punktów wg SCA. Nuty miodowo-kwiatowo z charakterystyczną nutą kwiatu pomarańczy oraz cytrusów przenoszą smakosza do kraju bogatego w słońce. Kawa pozostawia delikatny i aksamitny aftertaste oraz słodycz, która otula podniebienie kawosza.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.