Darmowa dostawa od 149 z!!

Kawa Honduras Marcala

(4 opinie klienta)

Ziarna tej kawy uprawiane na żyznej, górskiej glebie wokół miejscowości La Campa w departamencie Lempira dają napar o pełnym smaku, bardzo niskiej kwasowości i czekoladowo, kokosowych nutach. Polecamy do ekspresu ciśnieniowego, kawiarki i french pressa. Wypalana jest na mokro, aby następnie suszyć się na słońcu. To stuprocentowana arabika.

Wyczyść
Wybierając rodzaj kawy mielona - podaj sposób zaparzania w informacjach do zamówienia.
Jeśli nie podasz informacji odnośnie sposobu zaparzania, otrzymasz kawę zmieloną w sposób tradycyjny.

33,00 

Darmowa dostawa od 149 zł
Gwarancja najświeższego wypalenia
Online i w kawiarnii

Opis

Kawa Honduras Marcala – kawa z wysokiego poziomu

Kawa Honduras Marcala to ziarno odmiany botanicznej Catuai. Ziarna pochodzą z południowego departamentu La Paz z okolic miasteczka Marcala, gdzie funkcjonuje kooperatywa COMSA. Kawa jest uprawiana na wysokości 1550 m n.p.m. i została poddana obróbce mytej. Kawa Honduras Marcala może być nazywana kawą wysokopoziomową nie tylko ze względu na to, że jest uprawiana w górach, ale też z uwagi na fakt, że jej smak to naprawdę najwyższy poziom.

Kawa Honduras La Campa

Pochodzenie, a unikatowy smak - kawa Honduras Marcala

Pomimo rewelacyjnych warunków do uprawy kawy, jeszcze do niedawna Honduras nie był światowym potentatem w jej produkcji. Sytuacja zmieniła się dopiero 15 lat temu, kiedy to lokalni rolnicy zaczęli wytwarzać surowiec, który zaczął osiągać wysokie punktacje w konkursach Cup Of Excellence, co jest synonimem najwyższej jakości. Ta zmiana zaowocowała wejściem do pierwszej ligi kawowej na świecie. Dziś Honduras plasuje się na szóstym miejscu na świecie, jeśli chodzi o eksport kawy. Kawa Honduras Marcala charakteryzuje się obecnością nut prażonych migdałów, ciemnej czekolady oraz delikatnych nut cytrusów.

Mielenie kawy Honduras La Campa

Gwarancja świeżości… prosto od producenta

Nasza kawa, bazująca na honduraskich ziarnach wypalana jest w naszej Palarni Proper, dzięki czemu, jako konsument otrzymujesz produkt świeży i zapakowany specjalnie dla Ciebie. Po wypakowaniu kawy będziesz mógł zaparzyć ją, jako espresso – w kawiarce lub we french pressie.

Dodatkowe informacje

Wagabrak
Region:

Marcala

Odmiana botaniczna:

Catuai

Wysokość:

1550m n.p.m

Metoda obróbki:

Washed

Stopień palenia:

Średni | Espresso

Rodzaj

mielona, ziarnista

Gramatura

250g, 500g, 1000g

Metoda zaparzania

kawiarka, ekspres ciśnieniowy, french press, filiżanka, aeropress, V60, chemex

4 opinie dla Kawa Honduras Marcala

  1. Tom

    Kawa w której się zakochałem

  2. Karma

    Naprawdę cudowny smak i zapach który utrzymuje się po zmieleniu ziaren przez wiele dni. Serdecznie polecam <3

  3. Kawiarkowicz

    Honduras La Campa to kawa stworzona do kawiarki, zwłaszcza jeśli ktoś pije kawę z mlekiem! Aromatyczna, mocno intensywna kawa z nutą czekolady i kokosu staje się idealną bazą na domowe cappuccino. Bardzo polecam tą kawkę do kawiarki!

  4. Paweł

    Piłem ją z mlekiem i jest zachwycony, jej krągłością, tworzą razem wspinały duet.

Dodaj opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Polecane produkty

infocart-plusenvelopephonemap-markerclock linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram