Opis
Kawa Honduras La Campa – kawa z wysokiego poziomu
Kawa Honduras La Campa uprawiana jest u podnóża gór Celaque w Parku Narodowym o tej samej nazwie. Dzięki idealnemu położeniu, ekologiczna uprawa wysokogórska zapewnia kawie niepowtarzalne wrażenia smakowe, łącząc w sobie nuty smakowe czekolady i kokosa. Kawa Honduras La Campa może być nazywana kawą wysokopoziomową nie tylko ze względu na to, że jest uprawiana w górach, ale też z uwagi na fakt, że jej smak to naprawdę najwyższy poziom. Dla wielu smakoszy kawy istotnym będzie z pewnością fakt, że jest to kawa o stosunkowo niskiej kwasowości.
Pochodzenie, a unikatowy smak - kawa Honduras La Campa
Pomimo rewelacyjnych warunków do uprawy kawy, jeszcze do niedawna Honduras nie był światowym potentatem w jej produkcji. Sytuacja zmieniła się dopiero 15 lat temu, kiedy to lokalni rolnicy zaczęli wytwarzać surowiec, który zaczął osiągać wysokie punktacje w konkursach Cup Of Excellence, co jest synonimem najwyższej jakości. Ta zmiana zaowocowała wejściem do pierwszej ligi kawowej na świecie. Dziś Honduras plasuje się na szóstym miejscu na świecie, jeśli chodzi o eksport kawy.
Gwarancja świeżości… prosto od producenta
Nasza kawa, bazująca na honduraskich ziarnach wypalana jest w naszej Palarni Proper, dzięki czemu, jako konsument otrzymujesz produkt świeży i zapakowany specjalnie dla Ciebie. Po wypakowaniu kawy będziesz mógł zaparzyć ją, jako espresso – w kawiarce lub we french pressie.
Tom –
Kawa w której się zakochałem
Karma –
Naprawdę cudowny smak i zapach który utrzymuje się po zmieleniu ziaren przez wiele dni. Serdecznie polecam <3
Kawiarkowicz –
Honduras La Campa to kawa stworzona do kawiarki, zwłaszcza jeśli ktoś pije kawę z mlekiem! Aromatyczna, mocno intensywna kawa z nutą czekolady i kokosu staje się idealną bazą na domowe cappuccino. Bardzo polecam tą kawkę do kawiarki!