Promocja!

KAWA MIESIĄCA -15 % Kawa Honduras La Campa

(2 opinie klienta)

Ziarna tej kawy uprawiane na żyznej, górskiej glebie wokół miejscowości La Campa w departamencie Lempira dają napar o pełnym smaku, bardzo niskiej kwasowości i czekoladowo, kokosowych nutach. Polecamy do ekspresu ciśnieniowego, kawiarki i french pressa. Wypalana jest na mokro, aby następnie suszyć się na słońcu. To stuprocentowana arabika.

Wyczyść
Wybierając rodzaj kawy mielona - podaj sposób zaparzania w informacjach do zamówienia.
Jeśli nie podasz informacji odnośnie sposobu zaparzania, otrzymasz kawę zmieloną w sposób tradycyjny.

23,80 

Darmowa dostawa od 149 zł
Gwarancja najświeższego wypalenia
Online i w kawiarnii

Opis

Kawa Honduras La Campa – kawa z wysokiego poziomu

Kawa Honduras La Campa uprawiana jest u podnóża gór Celaque w Parku Narodowym o tej samej nazwie. Dzięki idealnemu położeniu, ekologiczna uprawa wysokogórska zapewnia kawie niepowtarzalne wrażenia smakowe, łącząc w sobie nuty smakowe czekolady i kokosa. Kawa Honduras La Campa może być nazywana kawą wysokopoziomową nie tylko ze względu na to, że jest uprawiana w górach, ale też z uwagi na fakt, że jej smak to naprawdę najwyższy poziom. Dla wielu smakoszy kawy istotnym będzie z pewnością fakt, że jest to kawa o stosunkowo niskiej kwasowości.

Kawa Honduras La Campa

Pochodzenie, a unikatowy smak - kawa Honduras La Campa

Pomimo rewelacyjnych warunków do uprawy kawy, jeszcze do niedawna Honduras nie był światowym potentatem w jej produkcji. Sytuacja zmieniła się dopiero 15 lat temu, kiedy to lokalni rolnicy zaczęli wytwarzać surowiec, który zaczął osiągać wysokie punktacje w konkursach Cup Of Excellence, co jest synonimem najwyższej jakości. Ta zmiana zaowocowała wejściem do pierwszej ligi kawowej na świecie. Dziś Honduras plasuje się na szóstym miejscu na świecie, jeśli chodzi o eksport kawy.

Mielenie kawy Honduras La Campa

Gwarancja świeżości… prosto od producenta

Nasza kawa, bazująca na honduraskich ziarnach wypalana jest w naszej Palarni Proper, dzięki czemu, jako konsument otrzymujesz produkt świeży i zapakowany specjalnie dla Ciebie. Po wypakowaniu kawy będziesz mógł zaparzyć ją, jako espresso – w kawiarce lub we french pressie.

Dodatkowe informacje

Wagabrak
Region:

Lempira

Odmiana botaniczna:

Catuaí | Caturra | Pacas | Bourbon

Wysokość:

1200-1600m n.p.m.

Metoda obróbki:

Washed

Stopień palenia:

Średni | Espresso

Rodzaj

mielona, ziarnista

Gramatura

250g, 500g, 1000g

Metoda zaparzania

kawiarka, ekspres ciśnieniowy, french press, filiżanka, aeropress, V60, chemex

2 opinie dla KAWA MIESIĄCA -15 % Kawa Honduras La Campa

  1. Tom

    Kawa w której się zakochałem

  2. Karma

    Naprawdę cudowny smak i zapach który utrzymuje się po zmieleniu ziaren przez wiele dni. Serdecznie polecam <3

Dodaj opinię

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Polecane produkty

infocart-plusenvelopephonemap-markerclock linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram