Kawa Honduras San Isidro Anaerobic

W przypadku Anaerobic ziarna kawowca umieszcza się w specjalnych komorach fermentacyjnych, następnie do komory zostają dodane owoce kawowca i odessany zostaje tlen. Cały proces fermentacji zostaje przerwany tuż przed nastąpieniem produkcji alkoholu w wyniku fermentacji. W wyniku tego procesu uzyskujemy unikalny smak

Wyczyść
Wybierając rodzaj kawy mielona - podaj sposób zaparzania w informacjach do zamówienia.
Jeśli nie podasz informacji odnośnie sposobu zaparzania, otrzymasz kawę zmieloną w sposób tradycyjny.

58,00 

Darmowa dostawa od 149 zł
Gwarancja najświeższego wypalenia
Online i w kawiarnii

Opis

Kawa Honduras San Isidro to jednym słowem - unikat!

Kawa Honduras San Isidro to absolutnie unikatowy produkt w naszej ofercie. Dlaczego? Ze względu na zastosowanie wyjątkowej obróbki – fermetacji beztlenowej (tzw. anaerobic) w naszej ofercie po raz pierwszy!

Kawa Honduras San Isidro

W jaki sposób odbywa się fermentacja beztlenowa?

Ziarna kawowca umieszczane są w specjalnych komorach fermentacyjnych. Następnie do komory zostają dodane owoce kawowca i odessany zostaje tlen. Cały proces fermentacji zostaje przerwany tuż przed nastąpieniem produkcji alkoholu na skutek fermentacji. W wyniku tego procesu ziarna poddane tej metodzie obróbki cechują się bardzo charakterystycznym smakiem i lepkim body. W profilu smakowym znajdziemy fermentowane owoce tropikalne i czerwone jabłko.

To w pełni unikalne połączenie, które pozwoli na nowo odkryć smak kawy. Będzie interesującą alternatywą dla każdego, kto poszukuje innych, ciekawych smaków. Połączenie unikatowej metody parzenia, wraz z honduraskimi motywami smakowymi to nasza propozycja dla wymagających.

Honduras San Isidro znaczy… jakość

Uprawa kawy wysokiej klasy rozwija się dynamicznie w Hondurasie w ciągu ostatnich lat. Dzięki stałemu wzrostowi produkcji, kraj ten plasuje się aktualnie na szóstym miejscu, jeśli chodzi o światowych eksporterów kawy. Zawdzięcza to przede wszystkim unikatowemu klimatowi, który pozwala na rozwój upraw i poszukiwanie nowych kombinacji smakowych.

Kawa z Honduras - San Isidro

W jaki sposób mogę przyrządzić kawę z Hondurasu?

Tych możliwości jest naprawdę wiele. Począwszy od kawiarki i ekspresu ciśnieniowego, przez french press, filiżankę, aeropress, chemex i V60. Warto pamiętać, że wszystkie te formy parzenia gwarantować będą unikatowe smak i aromat. Dlaczego? Bo Honduras San Isidro jest wyjątkowa.

Dodatkowe informacje

Region:

Occidente, Copan

Odmiana botaniczna:

Parainema

Wysokość:

1200 m n.p.m.

Metoda obróbki:

Natural anaerobic fermentation

Stopień palenia:

Filtr

Rodzaj

mielona, ziarnista

Gramatura

250g

Metoda zaparzania

ekspres przelewowy, aeropress, V60, chemex

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o “Kawa Honduras San Isidro Anaerobic”

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Polecane produkty

infocart-plusenvelopephonemap-markerclock linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram