Opis
Słowa założyciela
„Od znalezienia leciwego młynka do kawy wiele lat temu… ta historia tak właśnie się zaczęła. Kawa to dla mnie coś więcej niż filiżanka pobudzającego napoju. To pasja, to ludzie, to styl życia. Po wielu latach układania wszystkiego w całość udało się osiągnąć coś o czym tak bardzo marzyłem. Otworzyłem własną mikro palarnię kawy”. – Mateusz Pytel.
Początki Propera
Nasza historia zaczęła się w Czechowicach-Dziedzicach. To tam znajdowała się pierwsza lokalizacja pieca, w którym była wypalana kawa. Potem pojawił się mały, ale za to klimatyczny lokal przy ul. Kolejowej w Czechowicach, który po dziś dzień istnieje i do niego przychodzicie zarówno po kawę jak i ziarenka.
Etap Bielska-Białej
W wyniku coraz to większego rozwoju, nasza firma przeniosła się w klimatyczne miejsce do Bielska-Białej. Lokalizacja ta posiada kawiarnie, z której można spoglądać ukradkiem na palarnie i znajdujący się piec z neonem „TU SIĘ PALI”. Zawsze się mówi, że początki są trudne, ale nasze otwarcie w Bielsku do takich nie należało. Byliśmy zaskoczeni ilością gości, która do nas zawitała na otwarciu.
Nasze miejsce stało się punktem spotkań wielu ludzi zarówno z Polski jak i zza granicy. Do dzisiaj nie możemy się nadziwić, że nasza kawa, kawiarnia przyciąga coraz to większe grono nowych gości, którzy z czasem stają się naszymi stałymi bywalcami.
Pewnego dnia okazało się, że niestety, ale już nie będzie nas w danej lokalizacji w Bielsku. Przekazanie tej informacji do mediów było dla nas ciężkie, ale to co wyście zrobili NASI DRODZY PRZYJACIELE to przerosło nasze najśmielsze oczekiwania. Tyle wyrazów wsparcia, porad, miłych słów dodało nam energii do dalszych działań.
Kawa Przyjaciel Propera
Ta kawa to nie tylko ziarno, które będziecie pić w domowych zapleczach. To wyraz naszej wdzięczności za to, że z nami jesteście mimo ciężkich czasów. Nie opuszczacie nas, a odwrotnie przychodzicie częściej, żeby się z nami spotkać. Kawa Przyjaciel Propera to blend stworzony specjalnie dla Was. Skomponowaliśmy dla was dwa rodzaje kaw – jedną dedykowaną pod zaparzanie tradycyjne, a drugą skomponowaną pod zaparzanie alternatywne. W zależności jaką kawkę wybierzecie, będzie odczuwać przyjemne nuty smakowe. Polecamy ją pod metody tradycyjne takie jak: espres kolbowy, ekspres automatyczny, kawiarka, french press czy tradycyjne alternatywne: V60, aeropress, kalita, chemex.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.