Darmowa dostawa od 149 z!!

Kawa Kostaryka Tarazzu La Pastora

(1 opinia klienta)

Kawa La Pastora produkowana jest w prowincji San Jose. Region Los Santos skupia małych plantatorów gdzie kooperatywa Coopetarrazu dba o jakość dostarczanych ziaren.  Aromat mandarynek, w smaku słodycz dojrzałych pomarańczy z czekoladowym finiszem. Polecamy do zaparzania tradycyjnego, w ekspresie ciśnieniowym, świetnie sprawdzi się z kawiarce jak i french pressie.

Wyczyść
Wybierając rodzaj kawy mielona - podaj sposób zaparzania w informacjach do zamówienia.
Jeśli nie podasz informacji odnośnie sposobu zaparzania, otrzymasz kawę zmieloną w sposób tradycyjny.

32,00 

Darmowa dostawa od 149 zł
Gwarancja najświeższego wypalenia
Online i w kawiarnii

Opis

Kawa Kostaryka Tarrazu La Pastora produkowana jest w prowincji San Jose. Region Los Santos skupia małych plantatorów, gdzie kooperatywa Coopetarrazu dba o jakość dostarczanych ziaren. Kawa posiada charakterystyczny aromat mandarynek, w smaku natomiast dominuje słodycz dojrzałych pomarańczy z czekoladowym finiszem. Polecamy do zaparzania tradycyjnego w ekspresie ciśnieniowym. Świetnie sprawdzi się także w kawiarce, jak i french pressie.

Wyjątkowy smak prosto z Kostaryki

Kawa Kostaryka La Pastora

Kostaryka Tarrazu La Pastora jest kawą, która świetnie smakuje na wszystkich stopniach wypalenia. Cechuje się wyrazistym i wyrafinowanym smakiem orzechowo-czekoladowym, z delikatną nutą pomarańczowej kwaskowości. Zaliczana jest do najlepszych kaw na świecie, ze względu na fakt, że rośnie na bardzo żyznych glebach.

Historyczna receptura - Kostaryka Tarrazu La Pastora

Spółdzielnia Coopetarrazu została założona w 1960 roku. Dzisiaj posiada w swoich szeregach aż 4,5 tysiąca członków. Plantatorzy uprawiają, przetwarzają i sprzedają kawę w sposób zrównoważony, dzięki wiedzy i doświadczeniu osób działających w spółdzielni. Co istotne – działalność plantatorów ma charakter ekologiczny. Sprzyja wspieraniu recyklingu, wykorzystywaniu źródeł energii odnawialnej i ograniczeniu zużycia wody w przetwórstwie, oraz późniejszemu przetwarzaniu produktów ubocznych powstałych w wyniku produkcji kawy. Proces przekształcania miazgi kawowej w kawę nazywany jest cascara

Kostaryka Tarrazu La Pastora - jakość przede wszystkim

Kostaryka Tarrazu La Pastora to kawa, której plantatorzy szczególną uwagę przywiązują do ścisłej kontroli jakości. Spółdzielnia posiada wysoko wykwalifikowany personel, oraz specjalne laboratorium kontroli jakości, w którym przeprowadzać mogą audyty. Kawa Kostaryka La Pastora, pochodząca z regionu Tarrazu jest jedną z najbardziej rozpoznawalnych kaw w Kostaryce i na świecie. Jej krajowa produkcja sięga aż 40%.

Ziarna kawy Kostaryka La Pastora

SHB, czyli sekretny skrót o dużym znaczeniu

SHB, czyli Strictly Gard Bean to informacja o tym, ze drzewka kawowe rosną na wulkanicznej glebie powyżej 1500 m n.p.m. Dzięki dużej zasobności gleby w minerały i korzystnym warunkom wodnym produkcja kawy nie jest wspomagana nawozami i pestycydami. Razem ze wzrostem wysokości uprawiana kawa nabiera odpowiedniej kwasowości, a jej aromat staje się coraz wyraźniejszy.

Dodatkowe informacje

Wagabrak
Region:

San Marcos de Tarrazu

Odmiana botaniczna:

Caturra | Catuai

Wysokość:

1300-1800m n.p.m.

Metoda obróbki:

Washed

Stopień palenia:

Średni | Espresso

Rodzaj

mielona, ziarnista

Gramatura

250g, 500g, 1000g

Metoda zaparzania

kawiarka, ekspres ciśnieniowy, french press, filiżanka, aeropress, V60, chemex

1 opinia dla Kawa Kostaryka Tarazzu La Pastora

  1. ewa pawlowska

    Jak ocenia sie kwasowosc kawy kostaryka tarrazu la pastora shb i czy jest roznica i jaka pomiedzy kawa kostaryka tarrazu i wczesniej wymieniona la pastora shb.

Dodaj opinię

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Polecane produkty

infocart-plusenvelopephonemap-markerclock linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram