Kawa Meksyk Sierra Azul El Chiapas Shg

Kawa Meksyk Sierra Azul El Chiapas Shg

Kawa Meksyk Sierra Azul El Chiapas Shg

Kup teraz, dostaniesz jutro! Zapłać w ciągu:

Cena brutto
46.00 PLN

Za ten produkt dostaniesz: 4 x ziarno punktowe
Gramatura
Kolor:

nazwa palety:

Kawa z regionu Chiapas uprawiana w warunkach organicznych. Niska kwasowość, posmak kakao i prażonych orzechów. Ziarno upalone w stopniu średnim. Świetne pod ekspres ciśnieniowy, kawiarkę jak i do tradycyjnego zaparzania.

Opis

Dodatkowe informacje

Opinie

Polecane

Kawa Meksyk Sierra Azul El Chiapas - meksykański nurt ekologiczny

Kawa Meksyk Sierra Azul El Chiapas

Kawa Sierra Azul El Chiapas jest ekologicznym produktem, wytwarzanym przez lokalnych rolników w południowym Meksyku, w regionie Chiapas. Ze względu na fakt, że lokale Sierra Azul znajdują się w strefie buforowej rezerwatu biosfery El Triunfo, produkcja kawy w tym regionie opiera się na surowych wytycznych. Celem jest zminimalizowanie wpływu na ekosystem. Oprócz misji związanej z ochroną środowiska bardzo ważne dla reprezentantów biosfery El Triunfo jest dbanie o interesy całej kawowej społeczności.

Wyjątkowy smak – kawa Meksyk Sierra Azul El Chiapas

Kawa uprawiana w rezerwacie Biosfery El Triunfo charakteryzuje się gładkimi ziarnami o niezwykle słodkim smaku, w którym dominują klasyczne smaki czekolady mlecznej i orzechów laskowych. Kawa bazuje na glebie typu Red Clay. Uprawiana jest na wysokości 1600 m n.p.m., dzięki czemu jej smak jest taki wyjątkowy.

Meksyk El Chiapas - kawa Meksyk

Kraj, który kawą stoi

Meksyk to kontrastowy region, w którym z jednej strony mamy do czynienia z wielkimi pustyniami, ośnieżonymi szczytami, jak i zielonymi lasami, które giną w gęstej mgle. Z zachodniej strony owiana jest masami powietrza z Oceanu Spokojnego, ze wschodniej natomiast znad Oceanu Atlantyckiego. Zróżnicowane warunki bardzo korzystnie wpływają na uprawę gatunku takiego, jak Arabika. Pierwsze uprawy pojawiły się w Meksyku jeszcze w XVIII wieku. Dzisiaj Meksyk jest dziewiątym co do wielkości producentem kawy na świecie i jednocześnie jej największym dostawcom do Stanów Zjednoczonych.

Waga brak
Region:

Chiapas

Odmiana botaniczna:

Typica, Bourbon, Mundo Nuovo

Wysokość:

1200-1600m n.p.m.

Metoda obróbki:

Washed

Stopień palenia:

Średni | Espresso

Rodzaj

mielona, ziarnista

Gramatura

250g, 500g, 1000g

Metoda zaparzania

kawiarka, ekspres ciśnieniowy, french press, filiżanka, aeropress, V60, chemex

Dodaj opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Twoja ocena