250; 5190; 500; 8690; 0; 0kl250; 5190; 1000; 15190; 0; 0kl

Kawa Meksyk Sierra Azul El Chiapas Shg

Kawa Meksyk Sierra Azul El Chiapas Shg

Kawa Meksyk Sierra Azul El Chiapas Shg

Kup teraz, dostaniesz jutro! Zapłać w ciągu:

Cena brutto
51.90 PLN

Za ten produkt dostaniesz: 5 x ziarno punktowe
Gramatura
  • Oszczędzasz:
    16.90 PLN
  • Oszczędzasz:
    55.70 PLN
Kolor:

nazwa palety:

Kawa z regionu Chiapas uprawiana w warunkach organicznych. Niska kwasowość, posmak kakao i prażonych orzechów. Ziarno upalone w stopniu średnim. Świetne pod ekspres ciśnieniowy, kawiarkę jak i do tradycyjnego zaparzania.

Opis

Dodatkowe informacje

Opinie

Polecane

Ta kawa z naszej Palarni nadaje się do parzenia sposobami:

Kawy do Ekspresów ciśnieniowych
Kawy do Ekspresów ciśnieniowych
Kawy do Kawiarki
Kawy do Kawiarki
Kawy Aeropress
Kawy Aeropress
Kawy pod Dripa
Kawy pod Dripa
Kawy do Chemexa
Kawy do Chemexa
Kawy do French pressa
Kawy do French pressa
Kawa z gruntem
Kawa Parzona/ do zalewania

Kawa Meksyk Sierra Azul El Chiapas - meksykański nurt ekologiczny

Kawa Meksyk Sierra Azul El Chiapas

Kawa Sierra Azul El Chiapas jest ekologicznym produktem, wytwarzanym przez lokalnych rolników w południowym Meksyku, w regionie Chiapas. Ze względu na fakt, że lokale Sierra Azul znajdują się w strefie buforowej rezerwatu biosfery El Triunfo, produkcja kawy w tym regionie opiera się na surowych wytycznych. Celem jest zminimalizowanie wpływu na ekosystem. Oprócz misji związanej z ochroną środowiska bardzo ważne dla reprezentantów biosfery El Triunfo jest dbanie o interesy całej kawowej społeczności.

Wyjątkowy smak – kawa Meksyk Sierra Azul El Chiapas

Kawa uprawiana w rezerwacie Biosfery El Triunfo charakteryzuje się gładkimi ziarnami o niezwykle słodkim smaku, w którym dominują klasyczne smaki czekolady mlecznej i orzechów laskowych. Kawa bazuje na glebie typu Red Clay. Uprawiana jest na wysokości 1600 m n.p.m., dzięki czemu jej smak jest taki wyjątkowy.

Meksyk El Chiapas - kawa Meksyk

Kraj, który kawą stoi

Meksyk to kontrastowy region, w którym z jednej strony mamy do czynienia z wielkimi pustyniami, ośnieżonymi szczytami, jak i zielonymi lasami, które giną w gęstej mgle. Z zachodniej strony owiana jest masami powietrza z Oceanu Spokojnego, ze wschodniej natomiast znad Oceanu Atlantyckiego. Zróżnicowane warunki bardzo korzystnie wpływają na uprawę gatunku takiego, jak Arabika. Pierwsze uprawy pojawiły się w Meksyku jeszcze w XVIII wieku. Dzisiaj Meksyk jest dziewiątym co do wielkości producentem kawy na świecie i jednocześnie jej największym dostawcom do Stanów Zjednoczonych.

Palarnia kawy
Palarnia kawy
Waga brak
Region:

Chiapas

Odmiana botaniczna:

Typica, Bourbon, Mundo Nuovo

Wysokość:

1200-1600m n.p.m.

Metoda obróbki:

Washed

Stopień palenia:

Średni | Espresso

Rodzaj

mielona, ziarnista

Gramatura

250g, 500g, 1000g

Metoda zaparzania

kawiarka, ekspres ciśnieniowy, french press, filiżanka, aeropress, V60, chemex

Dodaj opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Twoja ocena