250; 5490; 500; 8990; 0; 0kl250; 5490; 1000; 15890; 0; 0kl

Kawa Kostaryka Tarazzu La Pastora Shb

Kawa Kostaryka Tarazzu La Pastora Shb

Kawa Kostaryka Tarazzu La Pastora Shb

Kup teraz, dostaniesz jutro! Zapłać w ciągu:

Cena brutto
54.90 PLN

Za ten produkt dostaniesz: 5 x ziarno punktowe
Gramatura
  • Oszczędzasz:
    19.90 PLN
  • Oszczędzasz:
    60.70 PLN
Kolor:

nazwa palety:

Kawa La Pastora produkowana jest w prowincji San Jose. Region Los Santos skupia małych plantatorów gdzie kooperatywa Coopetarrazu dba o jakość dostarczanych ziaren.  Aromat mandarynek, w smaku słodycz dojrzałych pomarańczy z czekoladowym finiszem. Polecamy do zaparzania tradycyjnego, w ekspresie ciśnieniowym, świetnie sprawdzi się z kawiarce jak i french pressie.

Opis

Dodatkowe informacje

Opinie

Polecane

Ta kawa z naszej Palarni nadaje się do parzenia sposobami:

Kawy do Ekspresów ciśnieniowych
Kawy do Ekspresów ciśnieniowych
Kawy do Kawiarki
Kawy do Kawiarki
Kawy Aeropress
Kawy Aeropress
Kawy pod Dripa
Kawy pod Dripa
Kawy do Chemexa
Kawy do Chemexa
Kawy do French pressa
Kawy do French pressa
Kawa z gruntem
Kawa Parzona/ do zalewania

Kawa Kostaryka Tarrazu La Pastora produkowana jest w prowincji San Jose. Region Los Santos skupia małych plantatorów, gdzie kooperatywa Coopetarrazu dba o jakość dostarczanych ziaren. Kawa posiada charakterystyczny aromat mandarynek, w smaku natomiast dominuje słodycz dojrzałych pomarańczy z czekoladowym finiszem. Polecamy do zaparzania tradycyjnego w ekspresie ciśnieniowym. Świetnie sprawdzi się także w kawiarce, jak i french pressie.

Wyjątkowy smak prosto z Kostaryki

Kawa Kostaryka La Pastora

Kostaryka Tarrazu La Pastora jest kawą, która świetnie smakuje na wszystkich stopniach wypalenia. Cechuje się wyrazistym i wyrafinowanym smakiem orzechowo-czekoladowym, z delikatną nutą pomarańczowej kwaskowości. Zaliczana jest do najlepszych kaw na świecie, ze względu na fakt, że rośnie na bardzo żyznych glebach.

Historyczna receptura - Kostaryka Tarrazu La Pastora

Spółdzielnia Coopetarrazu została założona w 1960 roku. Dzisiaj posiada w swoich szeregach aż 4,5 tysiąca członków. Plantatorzy uprawiają, przetwarzają i sprzedają kawę w sposób zrównoważony, dzięki wiedzy i doświadczeniu osób działających w spółdzielni. Co istotne – działalność plantatorów ma charakter ekologiczny. Sprzyja wspieraniu recyklingu, wykorzystywaniu źródeł energii odnawialnej i ograniczeniu zużycia wody w przetwórstwie, oraz późniejszemu przetwarzaniu produktów ubocznych powstałych w wyniku produkcji kawy. Proces przekształcania miazgi kawowej w kawę nazywany jest cascara

Kostaryka Tarrazu La Pastora - jakość przede wszystkim

Kostaryka Tarrazu La Pastora to kawa, której plantatorzy szczególną uwagę przywiązują do ścisłej kontroli jakości. Spółdzielnia posiada wysoko wykwalifikowany personel, oraz specjalne laboratorium kontroli jakości, w którym przeprowadzać mogą audyty. Kawa Kostaryka La Pastora, pochodząca z regionu Tarrazu jest jedną z najbardziej rozpoznawalnych kaw w Kostaryce i na świecie. Jej krajowa produkcja sięga aż 40%.

Ziarna kawy Kostaryka La Pastora

SHB, czyli sekretny skrót o dużym znaczeniu

SHB, czyli Strictly Gard Bean to informacja o tym, ze drzewka kawowe rosną na wulkanicznej glebie powyżej 1500 m n.p.m. Dzięki dużej zasobności gleby w minerały i korzystnym warunkom wodnym produkcja kawy nie jest wspomagana nawozami i pestycydami. Razem ze wzrostem wysokości uprawiana kawa nabiera odpowiedniej kwasowości, a jej aromat staje się coraz wyraźniejszy.

Palarnia kawy
Palarnia kawy
Waga brak
Region:

San Marcos de Tarrazu

Odmiana botaniczna:

Caturra | Catuai

Wysokość:

1300-1800m n.p.m.

Metoda obróbki:

Washed

Stopień palenia:

Średni | Espresso

Rodzaj

mielona, ziarnista

Gramatura

250g, 500g, 1000g

Metoda zaparzania

kawiarka, ekspres ciśnieniowy, french press, filiżanka, aeropress, V60, chemex

Dodaj opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Twoja ocena