250; 4050; 1000; 12600; 1; 11250kl

Kawa Twist

Kawa Twist

Kawa Twist

Kup teraz, dostaniesz jutro! Zapłać w ciągu:

Poprzednia cena: 46.00 PLN
Cena brutto
40.50 PLN

Za ten produkt dostaniesz: 4 x ziarno punktowe
Gramatura
  • Oszczędzasz:
    49.50 PLN
Kolor:

nazwa palety:

Wchodzimy tanecznym krokiem z kolejnym blendem. Twist! To wyjątkowy blend, który łączy w sobie różnorodne smaki i aromaty. Charakteryzuje się intensywnym, bogatym profilem, w którym można wyczuć nuty czekolady, marcepanu i delikatnych owoców.  A jak z kwasowością?  Nie ma jej zbyt wiele. Powstał on z połączenia arabik z Kuby, Indii , Kolumbii i Brazylii. Świetnie sprawdza się w kawiarce, ekspresie ciśnieniowym, french pressie, jak i tradycyjnym zaparzaniu.

Opis

Dodatkowe informacje

Opinie

Polecane

Ta kawa z naszej Palarni nadaje się do parzenia sposobami:

Kawy do Ekspresów ciśnieniowych
Kawy do Ekspresów ciśnieniowych
Kawy do Kawiarki
Kawy do Kawiarki
Kawy Aeropress
Kawy Aeropress
Kawy pod Dripa
Kawy pod Dripa
Kawy do Chemexa
Kawy do Chemexa
Kawy do French pressa
Kawy do French pressa
Kawa z gruntem
Kawa Parzona/ do zalewania

Mieszanka Arabiki z Kuby, Indii, Kolumbii i Brazylii to prawdziwy smakowy zawrót głowy. Kuba dodaje intensywny smak kakao i orzechów. Indie wnoszą pełnię i delikatną przyprawowość, a kolumbijska kawa z jej zbalansowanymi owocowymi nutami przełamuje całość, dodając lekkiej świeżości. Brazylijska Arabika, z orzechowymi i karmelowymi akcentami, sprawia, że całość jest gładka i przyjemna. Ta mieszanka to świetny wybór na każdą chwilę.

Kawa sprawdza się doskonale w metodach ciśnieniowych takich jak ekspres oraz kawiarka. Polecamy również dla kawoszy tradycjonalistów do tzw. parzenia po turecku.

Kawa wypalana jest w stopniu średnim. Nie palimy mocno naszych ziarenek. Proces odbywa się w rzemieślniczym, sterowanym przez roast mastera piecu. Chcemy abyście otrzymali państwo maksymalnie świeży produkt.Gwarantujemy wysyłkę najświeższego kilkudniowego wypału.

 

Palarnia kawy
Palarnia kawy

Blend firmowy 100% Arabica

Kraj: Brazylia, Indie, Kolumbia, Kuba

Odmiana botaniczna: Caturra, Catuai, Catimor, Typica, Mundo Novo

Metoda obróbki: natural, washed, monsooned

Wysokość upraw: 950-1950m n.p.m.

Profil: kakao, śliwka , marcepan, niska kwasowość

Dodaj opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Twoja ocena