Sklep z kawą - kawy świeżo palone - kawy rzemieślnicze
Przygoda Veloso Coffee z uprawą kawowca, sięga do 1977 roku, kiedy to Pedro Humberto Veloso nabył pierwszą ziemię i zasadził pierwsze krzewy. Zdobywane przez dziesiątki lat doświadczenie, pozwoliło wyspecjalizować się w uprawach kaw typu speciality, zdobywając w międzyczasie różne, ważne certyfikaty - UTZTM, Rainforest Alliance TM czy BSCA. Obecnie „Veloso Coffee” składa się z trzech kompleksów, a każdy z nich posiada kilka farm. Santa Cecilia zlokalizowana jest najwyżej i to właśnie w tym gospodarstwie uprawiane są najbardziej wyselekcjonowane ziarna, jakim jest na przykład oferowana przez nas Gesha.
Czym jest micro-lot?
Micro-lot to starannie wyselekcjonowane ziarna kawy o wyjątkowych cechach. Uprawa jest bardziej zindywidualizowana, a zbiory są zdecydowanie lepszej jakości, od tych rosnących w innej części plantacji. Na powstanie microlotów ma wpływ wiele czynników środowiskowych takich jak; rodzaj gleby, stopień zacienienia lub nasłonecznienia, sąsiedztwo innych roślin oraz ogólny mikroklimat panujący na plantacji. Microloty są dumą plantatora i decydują o renomie plantacji.
Region: Cerrado Mineiro/ Carmo do Paranaiba Farma: Santa Cecilia Odmiana botaniczna: Gesha Wysokosc upraw: 1100m n.p.m. Metoda obróbki: natural Profil smakowy: kwiaty, marakuja, czekolada 88SCA
Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *