BRAZYLIA Santa Cecilia

BRAZYLIA Santa Cecilia

BRAZYLIA Santa Cecilia

Kup teraz, dostaniesz jutro! Zapłać w ciągu:

Czekoladowo-orzechowy klasyk, który lubi zaskoczyć wyraźną owocowością. Taka jest Brazylia Santa Cecilia. Szczególnie polecamy do alternatywnych metod parzenia: Chemex, Kalita, V60, AeroPress, ekspres przelewowy.

Opis

Dodatkowe informacje

Opinie

Polecane

Ta kawa z naszej Palarni nadaje się do parzenia sposobami:

Kawy do Ekspresów ciśnieniowych
Kawy do Ekspresów ciśnieniowych
Kawy do Kawiarki
Kawy do Kawiarki
Kawy Aeropress
Kawy Aeropress
Kawy pod Dripa
Kawy pod Dripa
Kawy do Chemexa
Kawy do Chemexa
Kawy do French pressa
Kawy do French pressa
Kawa z gruntem
Kawa Parzona/ do zalewania

Przygoda Veloso Coffee z uprawą kawowca, sięga do 1977 roku, kiedy to Pedro Humberto Veloso nabył pierwszą ziemię i zasadził pierwsze krzewy. Zdobywane przez dziesiątki lat doświadczenie, pozwoliło wyspecjalizować się w uprawach kaw typu speciality, zdobywając w międzyczasie różne, ważne certyfikaty - UTZTM, Rainforest Alliance TM czy BSCA. Obecnie „Veloso Coffee” składa się z trzech kompleksów, a każdy z nich posiada kilka farm. Santa Cecilia zlokalizowana jest najwyżej i to właśnie w tym gospodarstwie uprawiane są najbardziej wyselekcjonowane ziarna, jakim jest na przykład oferowana przez nas Gesha.

Czym jest micro-lot?
Micro-lot to starannie wyselekcjonowane ziarna kawy o wyjątkowych cechach. Uprawa jest bardziej zindywidualizowana, a zbiory są zdecydowanie lepszej jakości, od tych rosnących w innej części plantacji. Na powstanie microlotów ma wpływ wiele czynników środowiskowych takich jak; rodzaj gleby, stopień zacienienia lub nasłonecznienia, sąsiedztwo innych roślin oraz ogólny mikroklimat panujący na plantacji. Microloty są dumą plantatora i decydują o renomie plantacji.

Palarnia kawy
Palarnia kawy
Region: Cerrado Mineiro/ Carmo do Paranaiba

Farma: Santa Cecilia

Odmiana botaniczna: Gesha

Wysokosc upraw: 1100m n.p.m.

Metoda obróbki: natural

Profil smakowy:  kwiaty, marakuja, czekolada

88SCA

Dodaj opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Twoja ocena