Sklep z kawą - kawy świeżo palone - kawy rzemieślnicze
Kup teraz, dostaniesz jutro! Zapłać w ciągu:
Co piją Elfy Propera?
Część z nas preferuje kawy słodkie, inni bardziej kwaskowate, więc postanowiliśmy połączyć oba te światy i stworzyć kawę, w której delikatna słodycz przeplata się z owocowością. Użyliśmy do tego dwóch ziaren- Kolumbii Los Nogales i Gwatemali Santa Barbara. A co znajdziesz w profilu smakowym? Na pewno wiele dobrego, ale przy pierwszym łyku poczujesz morelę, mango i czarną herbatę.
Szczególnie polecamy do alternatywnych metod parzenia: Chemex, Kalita, V60, AeroPress, ekspres przelewowy.
Kolumbia Los Nogales, Gwatemala Santa Barbara
Region: Pitalito, Huehuetenango
Farma: Oscar Hernandez, Kooperatywa farm (Gwatemala)
Odmiana botaniczna: Orange Bourbon, Caturra, Typica, Sarchimor
Metoda obróbki: Yeast fermentation, thermal shock, washed
Wysokość upraw: 1600-1850m n.pi.m.
Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *