GWATEMALA Santa Barbara

GWATEMALA Santa Barbara

GWATEMALA Santa Barbara

Kup teraz, dostaniesz jutro! Zapłać w ciągu:

Delikatna, słodka i zbalansowana. Po prostu klasyczek z Huehue w doskonałym wydaniu! Zadowoli kawowych świrów, jak i osoby dopiero zaczynające przygodę z kawami speciality, idealna na daily. Szczególnie polecamy do alternatywnych metod parzenia: Chemex, Kalita, V60, AeroPress, ekspres przelewowy.

Opis

Dodatkowe informacje

Opinie

Polecane

Ta kawa z naszej Palarni nadaje się do parzenia sposobami:

Kawy do Ekspresów ciśnieniowych
Kawy do Ekspresów ciśnieniowych
Kawy do Kawiarki
Kawy do Kawiarki
Kawy Aeropress
Kawy Aeropress
Kawy pod Dripa
Kawy pod Dripa
Kawy do Chemexa
Kawy do Chemexa
Kawy do French pressa
Kawy do French pressa
Kawa z gruntem
Kawa Parzona/ do zalewania

Santa Barbara to stowarzyszenie zrzeszające lokalnych rolników, którzy posiadają malutkie, przydomowe gospodarstwa. Ich powierzchnia zazwyczaj wynosi około 0,2ha, co pozwala podczas jednego zbioru uzyskać raptem parę worków kawy. Czy jest to dużo? W porównaniu do brazylijskich gigantów stanowi to malutki procent. Ba! Czasami i promil. Doceńmy ich
ciężką pracę.

Czym jest micro-lot?
Micro-lot to starannie wyselekcjonowane ziarna kawy o wyjątkowych cechach. Uprawa jest bardziej zindywidualizowana, a zbiory są zdecydowanie lepszej jakości, od tych rosnących w innej części plantacji. Na powstanie microlotów ma wpływ wiele czynników środowiskowych takich jak; rodzaj gleby, stopień zacienienia lub nasłonecznienia, sąsiedztwo innych roślin oraz ogólny mikroklimat panujący na plantacji. Microloty są dumą plantatora i decydują o renomie plantacji.

Palarnia kawy
Palarnia kawy

region: Huehuetenango

farma: kooperatywa farm

odmiana botaniczna: Caturra, Typica, Sarchimor

metoda obróbki: Washed

wysokość upraw: 1600-1850m n.p.m.

profil: żurawina, migdały, kakao

SCA: 86

Dodaj opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Twoja ocena