Sklep z kawą - kawy świeżo palone - kawy rzemieślnicze
Kawa Mount Kenya pochodzi z różnych regionów otaczających słynna górę Kenia. Wszystkie hrabstwa są powszechnie znane z wyjątkowych, owocowych kaw, które uprawiane są na żyznych, wulkaniczny glebach i znacznych wysokościach. To zapewnia złożony i bogaty smak.
W Kenii, między 1935 a 1939 rokiem, były przeprowadzane badani przez Scott Agricultural Laboratories, które miały na celu stworzenie nowych, hybrydowych odmian kawowca. Spośród 43 próbek, najlepsze okazały się te z numerem 28 i 34. To właśnie stad wzięły się nazwy SL28 i SL34.
Kenia Mount Kenya Espresso
Region: Mount Kenya
Farma: kooperatywa farm
Odmiana botaniczna: SL-28
Wysokość upraw: 1759-1900m n.p.m.
Metoda obróbki: washed
Profil smakowy: karmel, przyprawy korzenne, grejpfrut
84,5SCA
Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *