KENIA Mount Kenya espresso

KENIA Mount Kenya espresso

Kup teraz, dostaniesz jutro! Zapłać w ciągu:

Kenia Mount Kenya espresso charakteryzuje się głębokim, soczystym smakiem z wyczuwalnym smakiem karmelu i grejpfruta. Szczególnie polecamy do zaparzenia tradycyjnego, w ekspresie ciśnieniowym, kawiarce, jak i french pressie.

Opis

Dodatkowe informacje

Opinie

Polecane

Ta kawa z naszej Palarni nadaje się do parzenia sposobami:

Kawy do Ekspresów ciśnieniowych
Kawy do Ekspresów ciśnieniowych
Kawy do Kawiarki
Kawy do Kawiarki
Kawy Aeropress
Kawy Aeropress
Kawy pod Dripa
Kawy pod Dripa
Kawy do Chemexa
Kawy do Chemexa
Kawy do French pressa
Kawy do French pressa
Kawa z gruntem
Kawa Parzona/ do zalewania

Kawa Mount Kenya pochodzi z różnych regionów otaczających słynna górę Kenia. Wszystkie hrabstwa są powszechnie znane z wyjątkowych, owocowych kaw, które uprawiane są na żyznych, wulkaniczny glebach i znacznych wysokościach. To zapewnia złożony i bogaty smak.

W Kenii, między 1935 a 1939 rokiem, były przeprowadzane badani przez Scott Agricultural Laboratories, które miały na celu stworzenie nowych, hybrydowych odmian kawowca. Spośród 43 próbek, najlepsze okazały się te z numerem 28 i 34. To właśnie stad wzięły się nazwy SL28 i SL34.

Palarnia kawy
Palarnia kawy

Kenia Mount Kenya Espresso

Region: Mount Kenya

Farma: kooperatywa farm

Odmiana botaniczna: SL-28

Wysokość upraw: 1759-1900m n.p.m.

Metoda obróbki: washed

Profil smakowy: karmel, przyprawy korzenne, grejpfrut

84,5SCA

Dodaj opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Twoja ocena