SALWADOR Villa Galicia

SALWADOR Villa Galicia

SALWADOR Villa Galicia

Kup teraz, dostaniesz jutro! Zapłać w ciągu:

Kawę Salwador Villa Galicia charakteryzuje przede wszystkim słodycz i złożona kwasowość. Szczególnie polecamy do alternatywnych metod parzenia: Chemex, Kalita, V60, AeroPress, ekspres przelewowy.

Opis

Dodatkowe informacje

Opinie

Polecane

Ta kawa z naszej Palarni nadaje się do parzenia sposobami:

Kawy do Ekspresów ciśnieniowych
Kawy do Ekspresów ciśnieniowych
Kawy do Kawiarki
Kawy do Kawiarki
Kawy Aeropress
Kawy Aeropress
Kawy pod Dripa
Kawy pod Dripa
Kawy do Chemexa
Kawy do Chemexa
Kawy do French pressa
Kawy do French pressa
Kawa z gruntem
Kawa Parzona/ do zalewania

Finca Villa Galicia znajduje się w paśmie gór Ataco i jest jedną z niewielu farm w Salwadorze, której powierzchnia terenu jest prawie płaska. Występujący tam bardzo wilgotny klimat, częste wiatry i unikalna gliniasta gleba, tworzą bardzo dobre środowisko do upraw kawowców, których wysokość dochodzi do niespełna dwóch metrów. Pokaźne liście rzucają naturalny cień, co powoduje, że u podstawy drzew gleba pozostaje nietknięta, wykorzystując opadłe liście i inną materię organiczną jako naturalny nawóz.  Pomaga to chronić systemy korzeniowe kawowców, utrzymując cały czas wilgotność gleby.

Czym jest micro-lot?
Micro-lot to starannie wyselekcjonowane ziarna kawy o wyjątkowych cechach, Uprawa jest bardziej zindywidualizowana, a zbiory są zdecydowanie lepszej jakości, od tych rosnących w innej części plantacji. Na powstanie microlotów ma wpływ wiele czynników  środowiskowych takich jak; rodzaj gleby, stopień zacienienia lub nasłonecznienia, sąsiedztwo innych roślin oraz ogólny mikroklimat panujący na plantacji. Microloty są dumą plantatora i decydują o renomie plantacji.

Palarnia kawy
Palarnia kawy

Region: Apaneca Ilamatepec

Farma: Mauricio Salaverria

Odmiana botaniczna: Red Bourbon 1300-1600m n.p.m.

Metoda obróbki: natural

Profil smakowy: czarna porzeczka, herbata ceylon, truskawka

SCA: 86,5

Dodaj opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Twoja ocena