KOSTARYKA El Higueron

KOSTARYKA El Higueron

KOSTARYKA El Higueron

Kup teraz, dostaniesz jutro! Zapłać w ciągu:

Z poprzednią Kostaryką El Higueron polubiliśmy bardzo, to i gości u nas po raz drugi. Łączy ona w sobie mix owoców, musującej kwasowości i lekkiej słodyczy, a dopełnia przyjemny posmak. Szczególnie polecamy do alternatywnych metod parzenia: Chemex, Kalita, V60, AeroPress, ekspres przelewowy.

Opis

Dodatkowe informacje

Opinie

Polecane

Ta kawa z naszej Palarni nadaje się do parzenia sposobami:

Kawy do Ekspresów ciśnieniowych
Kawy do Ekspresów ciśnieniowych
Kawy do Kawiarki
Kawy do Kawiarki
Kawy Aeropress
Kawy Aeropress
Kawy pod Dripa
Kawy pod Dripa
Kawy do Chemexa
Kawy do Chemexa
Kawy do French pressa
Kawy do French pressa
Kawa z gruntem
Kawa Parzona/ do zalewania

Mikroregion Chirripo znajduje się u podnóża najwyższego szczytu Kostaryki- Cerro Chirripo. Wpływ wysokich masywów górskich tworzy unikalny mikroklimat, a żyzne gleby pozytywnie wpływają na produkcje i przetwarzanie surowca, który coraz częściej jest doceniany na rynku kaw speciality. Już wcześniej posiadaliśmy kawę z tego regionu w swojej ofercie i bardzo ją lubiliśmy, dlatego też postanowiliśmy do niego powrócić.

Cafe Rivense to rodzinny młyn, położony w południowej części Kostaryki, w mikroregionie Chirripó.  Gospodarstwo zostało założone w 2005 roku przez Régulo Ureña i Isabel Rojas, których głównym celem jest uprawa, i przetwórstwo kawy za pomocą zrównoważonego systemu, tym samym chroniąc, zachowując środowisko dla przyszłych pokoleń. Ich starania zostały
wielokrotnie docenione podczas różnych edycji Cup of Excellence.

Palarnia kawy
Palarnia kawy

Kostaryka El Higueron

Region: Chirripo

Farma: Cafe Rivense

Odmiana botaniczna: Catuai, Caturra,

Wysokość upraw: 1700m n.p.m

Metoda obróbki: natural

Profil smakowy: ananas, ciasteczka korzenne, czarna herbata

87SCA

Dodaj opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Twoja ocena