Sklep z kawą - kawy świeżo palone - kawy rzemieślnicze
Kup teraz, dostaniesz jutro! Zapłać w ciągu:
Z poprzednią Kostaryką El Higueron polubiliśmy bardzo, to i gości u nas po raz drugi. Łączy ona w sobie mix owoców, musującej kwasowości i lekkiej słodyczy, a dopełnia przyjemny posmak. Szczególnie polecamy do alternatywnych metod parzenia: Chemex, Kalita, V60, AeroPress, ekspres przelewowy.
Mikroregion Chirripo znajduje się u podnóża najwyższego szczytu Kostaryki- Cerro Chirripo. Wpływ wysokich masywów górskich tworzy unikalny mikroklimat, a żyzne gleby pozytywnie wpływają na produkcje i przetwarzanie surowca, który coraz częściej jest doceniany na rynku kaw speciality. Już wcześniej posiadaliśmy kawę z tego regionu w swojej ofercie i bardzo ją lubiliśmy, dlatego też postanowiliśmy do niego powrócić.
Cafe Rivense to rodzinny młyn, położony w południowej części Kostaryki, w mikroregionie Chirripó. Gospodarstwo zostało założone w 2005 roku przez Régulo Ureña i Isabel Rojas, których głównym celem jest uprawa, i przetwórstwo kawy za pomocą zrównoważonego systemu, tym samym chroniąc, zachowując środowisko dla przyszłych pokoleń. Ich starania zostały
wielokrotnie docenione podczas różnych edycji Cup of Excellence.
Kostaryka El Higueron
Region: Chirripo
Farma: Cafe Rivense
Odmiana botaniczna: Catuai, Caturra,
Wysokość upraw: 1700m n.p.m
Metoda obróbki: natural
Profil smakowy: ananas, ciasteczka korzenne, czarna herbata
87SCA
Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *