Darmowa dostawa od 149 z!!

Kawa Indonezja Jawa Jampit

(2 opinie klienta)

W profilu słodki posmak, wyczuwalne nuty brzoskwini oraz miodu i czekolady. Kawa ta jest wyjątkiem wśród Indonezyjskich pozycji, profil smakowy jest czysty i delikatny. Ziarenka nadają się do ekspresów, kawiarek i french pressów.

 

Wyczyść
Wybierając rodzaj kawy mielona - podaj sposób zaparzania w informacjach do zamówienia.
Jeśli nie podasz informacji odnośnie sposobu zaparzania, otrzymasz kawę zmieloną w sposób tradycyjny.

33,00 

Darmowa dostawa od 149 zł
Gwarancja najświeższego wypalenia
Online i w kawiarnii

Opis

Kawa Indonezja Jawa Jampit – sen na jawie

Kawa Indonezja Jawa Jampit

Indonezja Jawa Jampit jest unikalna ze względu na wyczuwalne nuty brzoskwini, miodu i czekolady. Kawa ta jest wyjątkiem wśród Indonezyjskich pozycji. Profil smakowy jest czysty i delikatny. Ziarenka nadają się do ekspresów, kawiarek i french pressów.

Doświadczenia z indonezyjską kawą mogą kojarzyć się z prawdziwym snem na jawie. Ta świeżo palona kawa to połączenie konsystencji – aksamitnego smaku z niską kwasowością – tworzące unikatowe połączenie. Kawowa głębia wyczuwalna jest już od pierwszego kontaktu… aby następnie urzec podniebienie mieszanką orientalnych smaków.

Pochodzenie dające wyjątkowy smak

Indonezja Jawa Jampit pochodzi z archipelagu przeszło 17 tysięcy wysp, który zamieszkiwany jest przez ludność, która posługuje się na co dzień kilkoma dialektami. Jawa – skąd dokładnie pochodzi kawa – jest wyspą znajdującą się we wschodniej części Indonezji, w regionie o nazwie Ijen Plateau. To właśnie tam znajduje się wyjątkowa plantacja Jampit. Krzewy umiejscowione są na wysokości pomiędzy 1100, a 1600 metrów n.p.m. Niewątpliwym atutem odmiany Jawa są gleby wulkaniczne, które gwarantują sadzonkom unikalny ekosystem, bogaty w życiodajne składniki odżywcze.

Świeża kawa Indonezja Jawa Jampit

Kombinacja rajem dla podniebienia – Indonezja Jawa Jampit

W profilu słodki posmak, wyczuwalne nuty brzoskwini oraz miodu i czekolady. Kawa ta jest wyjątkiem wśród Indonezyjskich pozycji, profil smakowy jest czysty i delikatny. Ziarenka nadają się do ekspresów, kawiarek i french pressów.

Dodatkowe informacje

Region:

Jawa Wschodnia, Ijen Plateau

Odmiana botaniczna:

Typica

Wysokość:

1100-1600 m.n.p.m

Metoda obróbki:

Washed

Stopień palenia:

Średni | Espresso

Rodzaj

mielona, ziarnista

Gramatura

250g, 500g, 1000g

Metoda zaparzania

kawiarka, ekspres ciśnieniowy, french press, filiżanka, aeropress, V60, chemex

2 opinie dla Kawa Indonezja Jawa Jampit

  1. Paweł

    Parzyłem ją w kawiarce i było czuć w niej nuty brzoskwiń, cieszę się jej smakiem i połączeniem w profilu sensorycznym czekolady i owoców.

  2. Tomek (zweryfikowany)

    To jest nasza ulubiona kawa pod ekspres ciśnieniowy z Propera (a próbowaliśmy wszystkich lub prawie wszystkich). Doskonała dla tych, którzy lubią kawy zrównoważone. Idealna dla tych, którzy nie lubią kaw kwaśnych, ale lubią czuć profil smakowy - tutaj brzoskwinie są wyczuwalne. Świetnie pasuje do kaw mlecznych typu espresso macchiato, flat white czy cappuccino.

Dodaj opinię

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Polecane produkty

infocart-plusenvelopephonemap-markerclock linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram