Opis
Kawa Indonezja Jawa Jampit – sen na jawie
Indonezja Jawa Jampit jest unikalna ze względu na wyczuwalne nuty brzoskwini, miodu i czekolady. Kawa ta jest wyjątkiem wśród Indonezyjskich pozycji. Profil smakowy jest czysty i delikatny. Ziarenka nadają się do ekspresów, kawiarek i french pressów.
Doświadczenia z indonezyjską kawą mogą kojarzyć się z prawdziwym snem na jawie. Ta świeżo palona kawa to połączenie konsystencji – aksamitnego smaku z niską kwasowością – tworzące unikatowe połączenie. Kawowa głębia wyczuwalna jest już od pierwszego kontaktu… aby następnie urzec podniebienie mieszanką orientalnych smaków.
Pochodzenie dające wyjątkowy smak
Indonezja Jawa Jampit pochodzi z archipelagu przeszło 17 tysięcy wysp, który zamieszkiwany jest przez ludność, która posługuje się na co dzień kilkoma dialektami. Jawa – skąd dokładnie pochodzi kawa – jest wyspą znajdującą się we wschodniej części Indonezji, w regionie o nazwie Ijen Plateau. To właśnie tam znajduje się wyjątkowa plantacja Jampit. Krzewy umiejscowione są na wysokości pomiędzy 1100, a 1600 metrów n.p.m. Niewątpliwym atutem odmiany Jawa są gleby wulkaniczne, które gwarantują sadzonkom unikalny ekosystem, bogaty w życiodajne składniki odżywcze.
Kombinacja rajem dla podniebienia – Indonezja Jawa Jampit
W profilu słodki posmak, wyczuwalne nuty brzoskwini oraz miodu i czekolady. Kawa ta jest wyjątkiem wśród Indonezyjskich pozycji, profil smakowy jest czysty i delikatny. Ziarenka nadają się do ekspresów, kawiarek i french pressów.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.