Kawa Honduras Marcala

Kawa Honduras Marcala

Kawa Honduras Marcala

Kup teraz, dostaniesz jutro! Zapłać w ciągu:

Ziarna tej kawy uprawiane na żyznej, górskiej glebie wokół miejscowości La Campa w departamencie Lempira dają napar o pełnym smaku, bardzo niskiej kwasowości i czekoladowo, kokosowych nutach. Polecamy do ekspresu ciśnieniowego, kawiarki i french pressa. Wypalana jest na mokro, aby następnie suszyć się na słońcu. To stuprocentowana arabika.

Opis

Dodatkowe informacje

Opinie

Polecane

Ta kawa z naszej Palarni nadaje się do parzenia sposobami:

Kawy do Ekspresów ciśnieniowych
Kawy do Ekspresów ciśnieniowych
Kawy do Kawiarki
Kawy do Kawiarki
Kawy Aeropress
Kawy Aeropress
Kawy pod Dripa
Kawy pod Dripa
Kawy do Chemexa
Kawy do Chemexa
Kawy do French pressa
Kawy do French pressa
Kawa z gruntem
Kawa Parzona/ do zalewania

Kawa Honduras Marcala – kawa z wysokiego poziomu

Kawa Honduras Marcala to ziarno odmiany botanicznej Catuai. Ziarna pochodzą z południowego departamentu La Paz z okolic miasteczka Marcala, gdzie funkcjonuje kooperatywa COMSA. Kawa jest uprawiana na wysokości 1550 m n.p.m. i została poddana obróbce mytej. Kawa Honduras Marcala może być nazywana kawą wysokopoziomową nie tylko ze względu na to, że jest uprawiana w górach, ale też z uwagi na fakt, że jej smak to naprawdę najwyższy poziom.

Kawa Honduras La Campa

Pochodzenie, a unikatowy smak - kawa Honduras Marcala

Pomimo rewelacyjnych warunków do uprawy kawy, jeszcze do niedawna Honduras nie był światowym potentatem w jej produkcji. Sytuacja zmieniła się dopiero 15 lat temu, kiedy to lokalni rolnicy zaczęli wytwarzać surowiec, który zaczął osiągać wysokie punktacje w konkursach Cup Of Excellence, co jest synonimem najwyższej jakości. Ta zmiana zaowocowała wejściem do pierwszej ligi kawowej na świecie. Dziś Honduras plasuje się na szóstym miejscu na świecie, jeśli chodzi o eksport kawy. Kawa Honduras Marcala charakteryzuje się obecnością nut prażonych migdałów, ciemnej czekolady oraz delikatnych nut cytrusów.

Mielenie kawy Honduras La Campa

Gwarancja świeżości… prosto od producenta

Nasza kawa, bazująca na honduraskich ziarnach wypalana jest w naszej Palarni Proper, dzięki czemu, jako konsument otrzymujesz produkt świeży i zapakowany specjalnie dla Ciebie. Po wypakowaniu kawy będziesz mógł zaparzyć ją, jako espresso – w kawiarce lub we french pressie.

Palarnia kawy
Palarnia kawy
Waga brak
Region:

Marcala

Odmiana botaniczna:

Catuai

Wysokość:

1550m n.p.m

Metoda obróbki:

Washed

Stopień palenia:

Średni | Espresso

Rodzaj

mielona, ziarnista

Gramatura

250g, 500g, 1000g

Metoda zaparzania

kawiarka, ekspres ciśnieniowy, french press, filiżanka, aeropress, V60, chemex

Dodaj opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Twoja ocena