BRAZYLIA Santa Cecilia

BRAZYLIA Santa Cecilia

BRAZYLIA Santa Cecilia

Kup teraz, dostaniesz jutro! Zapłać w ciągu:

Santa Cecilia…  Dokładnie, to z tej farmy pochodziła nasza nietypowa Brazylia. W zeszłym roku zaprezentowaliśmy Wam Geshe, a dzisiaj coś równie ciekawego- Acauame. To taka naturalna hybryda odmiany Acaua i Catuai, ale wiecie co w niej takiego specjalnego? OWOCE! Nieklasyczna, owocowa Brazylka.
Szczególnie polecamy do alternatywnych metod parzenia: Chemex, Kalita, V60, AeroPress, ekspres przelewowy.

Opis

Dodatkowe informacje

Opinie

Polecane

Ta kawa z naszej Palarni nadaje się do parzenia sposobami:

Kawy do Ekspresów ciśnieniowych
Kawy do Ekspresów ciśnieniowych
Kawy do Kawiarki
Kawy do Kawiarki
Kawy Aeropress
Kawy Aeropress
Kawy pod Dripa
Kawy pod Dripa
Kawy do Chemexa
Kawy do Chemexa
Kawy do French pressa
Kawy do French pressa
Kawa z gruntem
Kawa Parzona/ do zalewania

Przygoda Veloso Coffee z uprawą kawowca, sięga do 1977 roku, kiedy to Pedro Humberto Veloso nabył pierwszą ziemię i zasadził pierwsze krzewy. Zdobywane przez dziesiątki lat doświadczenie, pozwoliło wyspecjalizować się w uprawach kaw typu speciality, zdobywając w międzyczasie różne, ważne certyfikaty - UTZTM, Rainforest Alliance TM czy BSCA. Obecnie „Veloso Coffee” składa się z trzech kompleksów, a każdy z nich posiada kilka farm. Santa Cecilia zlokalizowana jest najwyżej i to właśnie w tym gospodarstwie uprawiane są najbardziej wyselekcjonowane ziarna.


Czym jest micro-lot?
Micro-lot to starannie wyselekcjonowane ziarna kawy o wyjątkowych cechach. Uprawa jest bardziej zindywidualizowana, a zbiory są zdecydowanie lepszej jakości, od tych rosnących w innej części plantacji. Na powstanie microlotów ma wpływ wiele czynników środowiskowych takich jak; rodzaj gleby, stopień zacienienia lub nasłonecznienia, sąsiedztwo innych roślin oraz ogólny mikroklimat panujący na plantacji. Microloty są dumą plantatora i decydują o renomie plantacji.
 

Palarnia kawy
Palarnia kawy

Brazylia Santa Cecilia

region: Cerrado Mineiro / Carma do Paranaiba
farma: Rodzina Veloso
odmiana botaniczna: Acauama
metoda obróbki: natural
wysokość upraw: 1100m n.p.m.
profil sensoryczny: owoce tropikalne, wanilia, brązowy cukier
SCA: 87

Dodaj opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Twoja ocena