Kawa Samba

Kawa Samba

Kawa Samba

Kup teraz, dostaniesz jutro! Zapłać w ciągu:

Cena brutto
43.00 PLN

Za ten produkt dostaniesz: 4 x ziarno punktowe
Gramatura
Kolor:

nazwa palety:

Kawa Samba Blend to od niedawna bestseller mieszanek arabik w tym odmiany bourbon i catuai.  Kawa posiada intensywny aromat orzechów, nuty ciemnej czekolady i niską kwaskowość.  Świetnie sprawdza się w kawiarce, ekspresie ciśnieniowym, french pressie, jak i tradycyjnym zaparzaniu.

Opis

Dodatkowe informacje

Opinie

Polecane

Kawa Samba Blend - brazylijskie arabiki

,,Samba” to nasz blend firmowy stworzony z ziaren dwóch arabik pochodzących z Brazylii. Napar przygotowywany w urządzeniu ciśnieniowym oferuje naturalnie czekoladowy posmak, kremowe body i  nuty orzechów.

Kawa sprawdzona doskonale w metodach ciśnieniowych takich jak ekspres oraz kawiarka. Polecamy również dla kawoszy tradycjonalistów do tzw. parzenia po turecku.

Jeżeli szukasz czegoś intensywniejszego, polecamy sięgnąć po Kawę Rumba Blend.

Dwie arabiki - Kawa Samba Blend

Ziarna świetnie nadają sie zarówno do ekspresów tzw. kolbowych, automatycznych jak i kafetierek (kawiarek) a także zaparzaczy typu ,, french press" z tłoczkiem i sitkiem oddzielającym ,, fusy kawy" od naparu.

Kawa wypalana jest w stopniu średnim. Nie palimy mocno naszych ziarenek. Proces odbywa się w rzemieślniczym, sterowanym przez roast mastera piecu. Chcemy abyście otrzymali państwo maksymalnie świeży produkt.

Gwarantujemy wysyłkę najświeższego kilkudniowego wypału.

Brazylia to jak wiemy największy producent kawy na Świecie. Ziarenka głównie gatunku arabica uprawiane są tu w trzech strefach klimatycznych na mniejszych jak i ogromnych, wysoko rozwiniętych plantacjach. Automatyzacja i kontrola zbiorów wpływa wydajność upraw jak i na powtarzalność smaku. Od kliku lat zaobserwować możemy jeszcze większy nacisk na jakość jak i uprawy i selekcję kaw jakości specialty.

Kawa Samba Blend - smak prosto z Brazylii

 

Kawa z Brazylii charakteryzować się będzie łagodnym smakiem, naturalnymi nutami orzechów, marcepanu i czekolady. W zależności od stopnia upalenia kwaskowość możemy scharakteryzować jako niską lub umiarkowanie niską.

Ziarna brazylijskiej arabiki które wchodzą w skład naszego blendu zostały wyselekcjonowane, skomponowane i wypalone w taki sposób by wspaniale smakowała Wam w metodach ciśnieniowych takich jak ekspres czy kawiarka. Smak kawy to głównie nuty czekoladowo orzechowe. Polecamy do klasycznego espresso, kawy czarnej americano jak i do komponowania z napojami mlecznymi np. cappuccino, latte czy flat white.

Jeśli nie posiadacie ekspresu ciśnieniowego, polecamy do zaparzania w urządzeniu french press. Praska francuska a dokładnie jej tłok to urządzenie za kilkadziesiąt złotych więc nie jest to duża inwestycja ale to właśnie wspomniany wcześniej tłok z sitkiem pozwoli nam przerwać ekstrakcję we właściwym momencie i cieszyć się idealnie zaparzonym naparem, odkrywać smaki naszych wysokiej jakości kaw.

 

Region:

Minas Gerais

Odmiana botaniczna:

Catuai, Bourbon, Mundo Novo | Catuai

Wysokość:

950-1200m n.p.m.

Metoda obróbki:

Natural, Pulped Natural

Stopień palenia:

Średni | Espresso

Rodzaj

mielona, ziarnista

Gramatura

150g, 250g, 500g, 1000g

Metoda zaparzania

kawiarka, ekspres ciśnieniowy, tradycyjne metody zaparzani, french press

Dodaj opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Twoja ocena