Sklep z kawą - kawy świeżo palone - kawy rzemieślnicze
Kup teraz, dostaniesz jutro! Zapłać w ciągu:
Kawa Rumba to nasz kolejny blend firmowy, stworzony z połączenia arabik Indii i Brazylii. Charakteryzuje ją bardzo niska kwasowość i czekoladowo-orzechowy aromat, przełamany nutami delikatnych przypraw korzennych. Świetnie sprawdza się w kawiarce, ekspresie ciśnieniowym, french pressie, jak i tradycyjnym zaparzaniu.
Kawa Rumba- Symbioza Ameryki i Azji
Kawa Rumba to połączenie dwóch wyselekcjonowanych, starannie wypalonych przez naszego roastera arabik z Indii i Brazylii. Przyrządzony napar charakteryzuje się intensywnym aromatem, w którym dominują nuty prażonych orzechów, korzennych przypraw i kakao.
Kawa sprawdza się doskonale w metodach ciśnieniowych takich jak ekspres oraz kawiarka. Polecamy również dla kawoszy tradycjonalistów do tzw. parzenia po turecku.
Czym róźni się od kawy Samba Blend? Jest dużo bardziej aromatyczna i intensywna w smaku. A czym róźni się od kawy The Black? Przede wszystkim w składzie znajduje się 100% Arabika, przez co zawartość kofeina jest dużo niższa.
Ziarno wypalane jest w stopniu średnim. Nie palimy mocno naszych kaw. Proces odbywa się w rzemieślniczym, sterowanym przez roast mastera piecu. Chcemy abyście otrzymali państwo maksymalnie świeży produkt.
Region: | Karnataka, Minas Gerais |
---|---|
Odmiana botaniczna: | Catimor, Catuai, Mundo Novo, Catuai |
Wysokość: | 950-1200m n.p.m. |
Metoda obróbki: | Monsooned, Natural |
Stopień palenia: | Średni | Espresso |
Rodzaj | mielona, ziarnista |
Gramatura | 150g, 250g, 500g, 1000g |
Metoda zaparzania | kawiarka, ekspres ciśnieniowy, french press, filiżanka, aeropress, V60, chemex |
Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *