250; 4890; 500; 8290; 0; 0kl250; 4890; 1000; 13490; 0; 0kl

Kawa Rumba

Kawa Rumba

Kawa Rumba

Kup teraz, dostaniesz jutro! Zapłać w ciągu:

Cena brutto
48.90 PLN

Za ten produkt dostaniesz: 4 x ziarno punktowe
Gramatura
  • Oszczędzasz:
    14.90 PLN
  • Oszczędzasz:
    60.70 PLN
Kolor:

nazwa palety:

Kawa Rumba to nasz kolejny blend firmowy, stworzony z połączenia arabik Indii i Brazylii. Charakteryzuje ją bardzo niska kwasowość i czekoladowo-orzechowy aromat, przełamany nutami delikatnych przypraw korzennych. Świetnie sprawdza się w kawiarce, ekspresie ciśnieniowym, french pressie, jak i tradycyjnym zaparzaniu.
 

Opis

Dodatkowe informacje

Opinie

Polecane

Ta kawa z naszej Palarni nadaje się do parzenia sposobami:

Kawy do Ekspresów ciśnieniowych
Kawy do Ekspresów ciśnieniowych
Kawy do Kawiarki
Kawy do Kawiarki
Kawy Aeropress
Kawy Aeropress
Kawy pod Dripa
Kawy pod Dripa
Kawy do Chemexa
Kawy do Chemexa
Kawy do French pressa
Kawy do French pressa
Kawa z gruntem
Kawa Parzona/ do zalewania

Kawa Rumba- Symbioza Ameryki i Azji

Kawa Rumba to  połączenie dwóch wyselekcjonowanych, starannie wypalonych przez naszego roastera arabik z Indii i Brazylii. Przyrządzony napar charakteryzuje się intensywnym aromatem, w którym dominują nuty prażonych orzechów, korzennych przypraw i kakao.

Kawa sprawdza się doskonale w metodach ciśnieniowych takich jak ekspres oraz kawiarka. Polecamy również dla kawoszy tradycjonalistów do tzw. parzenia po turecku.

Czym róźni się od kawy Samba Blend? Jest dużo bardziej aromatyczna i intensywna w smaku. A czym róźni się od kawy The Black? Przede wszystkim w składzie znajduje się 100% Arabika, przez co zawartość kofeina jest dużo niższa. 

Ziarno wypalane jest w stopniu średnim. Nie palimy mocno naszych kaw. Proces odbywa się w rzemieślniczym, sterowanym przez roast mastera piecu. Chcemy abyście otrzymali państwo maksymalnie świeży produkt.
 

Palarnia kawy
Palarnia kawy
Region:

Karnataka, Minas Gerais

Odmiana botaniczna:

Catimor, Catuai, Mundo Novo, Catuai

Wysokość:

950-1200m n.p.m.

Metoda obróbki:

Monsooned, Natural

Stopień palenia:

Średni | Espresso

Rodzaj

mielona, ziarnista

Gramatura

150g, 250g, 500g, 1000g

Metoda zaparzania

kawiarka, ekspres ciśnieniowy, french press, filiżanka, aeropress, V60, chemex

Dodaj opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Twoja ocena