GWATEMALA Las Codornices

GWATEMALA Las Codornices

GWATEMALA Las Codornices

Kup teraz, dostaniesz jutro! Zapłać w ciągu:

Profil Gwatemali Las Codornices cechuje kwasowość świeżych czerwonych owoców i jest ona  dopełniona czekoladowym posmakiem. Takie połączenie niesie ze sobą powiew słodyczy i orzeźwienia. Szczególnie polecamy do alternatywnych metod parzenia: Chemex, Kalita, V60, AeroPress, ekspres przelewowy.

Opis

Dodatkowe informacje

Opinie

Polecane

Ta kawa z naszej Palarni nadaje się do parzenia sposobami:

Kawy do Ekspresów ciśnieniowych
Kawy do Ekspresów ciśnieniowych
Kawy do Kawiarki
Kawy do Kawiarki
Kawy Aeropress
Kawy Aeropress
Kawy pod Dripa
Kawy pod Dripa
Kawy do Chemexa
Kawy do Chemexa
Kawy do French pressa
Kawy do French pressa
Kawa z gruntem
Kawa Parzona/ do zalewania

Diana i Hector Ovalle dokonali możliwie niemożliwego i założyli farmę w najsuchszej części regionu Huehuetenango. Ich założenia są bardzo proste, zadbać o środowisko i lokalną społeczność. Zadbali również o zrównoważony rozwój gospodarstwa, zachowując przy tym najwyższą jakość.

 

Czym jest micro-lot?

Micro-lot to starannie wyselekcjonowane ziarna kawy o wyjątkowych cechach, Uprawa jest bardziej zindywidualizowana, a zbiory są zdecydowanie lepszej jakości, od tych rosnących w innej części plantacji. Na powstanie microlotów ma wpływ wiele czynników środowiskowych takich jak; rodzaj gleby, stopień zacienienia lub nasłonecznienia, sąsiedztwo innych roślin oraz ogólny mikroklimat panujący na plantacji. Microloty są dumą plantatora i decydują o renomie plantacji.

 

Pacamara

Pacamara jest hybrydą odmian Pacas i Maragogype, wywodzącą się z Salwadoru, gdzie w 1958 r. została stworzona w Salvadoran Institute for Coffee Research (ISIC). Dopiero jednak w latach 80. stała się powszechnie dostępna dla plantatorów. Rośliny te charakteryzują się zwykle niską produktywnością i wytwarzają sporej wielkości ziarna. Kawa na bazie odmiany Pacamara od lat dominuje w konkursach jakości i smaku.

Palarnia kawy
Palarnia kawy

Gwatemala Las Codornices

Region: Huehuetenango

Farma: Diana & Hector Ovalle

Odmiana botaniczna: Pacamara

Wysokość upraw: 1900m n.p.m

Metoda obróbki: natural

Profil smakowy: czekolada deserowa, czerwone owoce, brązowy cukier

87 SCA

Dodaj opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Twoja ocena