KOLUMBIA La Cinta

KOLUMBIA La Cinta

Kup teraz, dostaniesz jutro! Zapłać w ciągu:

La Cinta, to taka kawa, którą można porównać do kwaśnych żelek. Jest owocowa, słodka, zachowując przy tym odpowiedni balans. Szczególnie polecamy ją do alternatywnych metod parzenia: Chemex, Kalita, V60, AeroPress, ekspres przelewowy.

Opis

Dodatkowe informacje

Opinie

Polecane

Ta kawa z naszej Palarni nadaje się do parzenia sposobami:

Kawy do Ekspresów ciśnieniowych
Kawy do Ekspresów ciśnieniowych
Kawy do Kawiarki
Kawy do Kawiarki
Kawy Aeropress
Kawy Aeropress
Kawy pod Dripa
Kawy pod Dripa
Kawy do Chemexa
Kawy do Chemexa
Kawy do French pressa
Kawy do French pressa
Kawa z gruntem
Kawa Parzona/ do zalewania

Gospodarstwo rodziny Olaya znajduje się w mieście Tolima, w zachodniej części Kolumbii. Zbierane przez ponad 20 lat doświadczenie i ciężka praca, pozwoliły rodzinie produkować kawę bardzo wysokiej jakości, kontrolując każdy etap procesu, niezależnie od panujących warunków.

Czym jest micro-lot?
Micro-lot to starannie wyselekcjonowane ziarna kawy o wyjątkowych cechach. Uprawa jest bardziej zindywidualizowana, a zbiory są zdecydowanie lepszej jakości, od tych rosnących w innej części plantacji. Na powstanie microlotów ma wpływ wiele czynników środowiskowych takich jak; rodzaj gleby, stopień zacienienia lub nasłonecznienia, sąsiedztwo innych roślin oraz ogólny mikroklimat panujący na plantacji. Microloty są dumą plantatora i decydują o renomie plantacji.

Palarnia kawy
Palarnia kawy

Kolumbia La Cinta

Region: Tolima

Farma: rodzina Olaya

Odmiana botaniczna: Caturra

Wysokość upraw: 1700-1820m n.p.m.

Metoda obróbki: anaerobic

Profil smakowy: granat, czarna porzeczka, karmel

88,5SCA

Dodaj opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Twoja ocena