Sklep z kawą - kawy świeżo palone - kawy rzemieślnicze
Gospodarstwo rodziny Olaya znajduje się w mieście Tolima, w zachodniej części Kolumbii. Zbierane przez ponad 20 lat doświadczenie i ciężka praca, pozwoliły rodzinie produkować kawę bardzo wysokiej jakości, kontrolując każdy etap procesu, niezależnie od panujących warunków.
Czym jest micro-lot?
Micro-lot to starannie wyselekcjonowane ziarna kawy o wyjątkowych cechach. Uprawa jest bardziej zindywidualizowana, a zbiory są zdecydowanie lepszej jakości, od tych rosnących w innej części plantacji. Na powstanie microlotów ma wpływ wiele czynników środowiskowych takich jak; rodzaj gleby, stopień zacienienia lub nasłonecznienia, sąsiedztwo innych roślin oraz ogólny mikroklimat panujący na plantacji. Microloty są dumą plantatora i decydują o renomie plantacji.
Kolumbia La Cinta
Region: Tolima
Farma: rodzina Olaya
Odmiana botaniczna: Caturra
Wysokość upraw: 1700-1820m n.p.m.
Metoda obróbki: anaerobic
Profil smakowy: granat, czarna porzeczka, karmel
88,5SCA
Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *