Sklep z kawą - kawy świeżo palone - kawy rzemieślnicze
Kup teraz, dostaniesz jutro! Zapłać w ciągu:
Kiedy szukasz w kawie bogatej owocowości, przy tym niezbyt nachalnej, to Kostaryka Solis & Cordero idealnie się sprawdzi. Jest to anaerobic, ale taki stonowane i elegancki, jakby odziany w garnitur. Szczególnie polecamy do alternatywnych metod parzenia: Chemex, Kalita, V60, AeroPress, ekspres przelewowy.
Projekt Solis & Cordero wystartował w 2018 roku, kiedy to Iván Gerardo Solís Rivera wraz z rodziną założył własny mikromłyn. Oprócz uprawy kawowca, rodzina obrała sobie za cel wspieranie drobnych rolników z obszaru Los Santos. Iván zdobywał swoje rozległe doświadczenie i wiedzę, pracując dla CoopeDota, ogromnej i dobrze znanej w środowisku kawowym spółdzielni. Młyn Solis & Cordero wspomaga lokalnych farmerów oferując im szereg usług, a najciekawsze z nich to selekcjonowanie i procesowanie surowca, kontrola jakości, wypał do gotowego produktu, a także jego eksport.
Region: Santa Maria de Dota
Farma: Młyn Solis & Cordero
Odmiana botaniczna: Red Catuai
Metoda obróbki: anaerobic
Wysokość upraw: 1650m n.p.m.
Profil: sok jabłkowy, karmel , mandarynka
SCA: 88
Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *