Sklep z kawą - kawy świeżo palone - kawy rzemieślnicze
Kup teraz, dostaniesz jutro! Zapłać w ciągu:
W Kenii, między 1935 a 1939 rokiem, były przeprowadzone badania przez Scott Agricultural Laboratories, które miały na celu wytworzenie nowych odmian kawowca. Spośród 43 próbek wybrane zostały numery 28 i 34. To właśnie stąd wzięły się nazwy SL28 i SL34.
Stacja myjąca Kiandu znajduje się w hrabstwie Nyerii, we wschodniej części pasma Aberdare, 1766m n.p.m. Należy ona do dużej grupy zrzeszającej farmerów Mutheka FCS, w której skład wchodzi łącznie prawie 6000 plantatorów. Stawia się tam bardzo duży nacisk na jakość wytwarzanego surowca, a nadzoruje jej specjalna osoba tzw. „Cherry Clerck”.
Kenia Kiandu AA - filtr
Region: Nyeri Farma:Kiandu Odmiana botaniczna: SL28, SL34, Ruiru 11 Wysokość upraw: 1760m n.p.m. Metoda obróbki: washed- podwójna fermentacja Profil smakowy: jagoda, brązowy cukier, czerwone, jabłko, truskawka. 87,5 SCA Gramatura: 250g
Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *