Kenia Kiandu AA - espresso

Kenia Kiandu AA - espresso

Kenia Kiandu AA - espresso

Kup teraz, dostaniesz jutro! Zapłać w ciągu:

W Kenii, między 1935 a 1939 rokiem, były przeprowadzone badania przez Scott Agricultural Laboratories, które miały na celu wytworzenie nowych odmian kawowca. Spośród 43 próbek wybrane zostały numery 28 i 34. To właśnie stąd wzięły się nazwy SL28 i SL34.

Opis

Dodatkowe informacje

Opinie

Polecane

Ta kawa z naszej Palarni nadaje się do parzenia sposobami:

Kawy do Ekspresów ciśnieniowych
Kawy do Ekspresów ciśnieniowych
Kawy do Kawiarki
Kawy do Kawiarki
Kawy Aeropress
Kawy Aeropress
Kawy pod Dripa
Kawy pod Dripa
Kawy do Chemexa
Kawy do Chemexa
Kawy do French pressa
Kawy do French pressa
Kawa z gruntem
Kawa Parzona/ do zalewania

Stacja myjąca Kiandu znajduje się w hrabstwie Nyerii, we wschodniej części pasma Aberdare, 1766m n.p.m. Należy ona do dużej grupy zrzeszającej farmerów Mutheka FCS, w której skład wchodzi łącznie prawie 6000 plantatorów. Stawia się tam bardzo duży nacisk na jakość wytwarzanego surowca, a nadzoruje jej specjalna osoba tzw. „Cherry Clerck”.

Palarnia kawy
Palarnia kawy

Kenia Kiandu AA - filtr

 Region: Nyeri Farma:Kiandu Odmiana botaniczna: SL28, SL34, Ruiru 11 Wysokość upraw: 1760m n.p.m. Metoda obróbki: washed- podwójna fermentacja Profil smakowy: jagoda, brązowy cukier, czerwone, jabłko, truskawka. 87,5 SCA Gramatura: 250g

Dodaj opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Twoja ocena