Sklep z kawą - kawy świeżo palone - kawy rzemieślnicze
Kup teraz, dostaniesz jutro! Zapłać w ciągu:
Salwador to kraj z nad Oceanu Spokojnego, ale spokojnych smaków nie funduje. Jest słodko, ale i orzeźwiająco… brzmi to, jak dobre wino.
Szczególnie polecamy do alternatywnych metod parzenia: Chemex, Kalita, V60, AeroPress, ekspres przelewohwy.
Ale hola! Jakie wino? A no właśnie, Alfaro Diaz Nuila nie boi się eksperymentować i łączy świat kawowy z winiarskim. Dojrzałe, ręcznie wyselekcjonowane wiśnie wrzucane są do szczelnie zamkniętych beczek, gdzie zaczyna się proces fermentacji. Teraz zapnijcie pasy! Alfaro podkręca cały proces, dodając tajną mieszankę drożdży, która ma za zadanie przedłużyć cały proces do około 8-10dni.
Region: Wulkan San Salvador
Farma: Fernando Alfaro
Odmiana botaniczna: Bourbon
Metoda obróbki: Anaerobic
Wysokość upraw: 1600-1750m n.p.m.
Profil smakowy: truskawka, karmel, marcepan
87,25SCA
Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *