SALWADOR San Antonio

SALWADOR San Antonio

SALWADOR San Antonio

Kup teraz, dostaniesz jutro! Zapłać w ciągu:

Pierwsza nasza Gesha! Postawiliśmy na Salwador San Antonio, który charakteryzuje się złożoną owocowością, a dopełnia ją przyjemna ciemna czekolada. Szczególnie polecamy do alternatywnych metod parzenia: Chemex, Kalita, V60, AeroPress, ekspres przelewowy.

Gramatura 200g

Opis

Dodatkowe informacje

Opinie

Polecane

Ta kawa z naszej Palarni nadaje się do parzenia sposobami:

Kawy do Ekspresów ciśnieniowych
Kawy do Ekspresów ciśnieniowych
Kawy do Kawiarki
Kawy do Kawiarki
Kawy Aeropress
Kawy Aeropress
Kawy pod Dripa
Kawy pod Dripa
Kawy do Chemexa
Kawy do Chemexa
Kawy do French pressa
Kawy do French pressa
Kawa z gruntem
Kawa Parzona/ do zalewania

W środku gór Apaneca w zachodnim Salwadorze, niedaleko granicy z Gwatemalą, rodzina Guillen zajmuje się uprawą kawy od ponad 100lat. Za obecne zbiory odpowiadają Carlos i Sandra Guillen. Od niedawna wspiera w tym także ich syn- José Antonio Guillen. Oprócz odmiany Gesha, uprawiane są również odmiany Red Bourbon i Pacamara. Przekazywana od pokoleń wiedza pozwala rodzinie produkować bardzo wysokiej jakości surowiec, który coraz częściej jest doceniany na różnego rodzaju mistrzostwach i konkursach. Wśród nich można wymienić np. udział w „Best Of El Salvador” organizowanym przez Consejo Salvadoreño de Cafe w San Salvador, czy zajęcie I miejsca na German Brewers Cup w 2018 roku. Już wcześniej posiadaliśmy kawę od rodziny Guillen  i bardzo ją lubiliśmy, dlatego poszliśmy o krok dalej i wybraliśmy pierwszą Properową Geshe.

Palarnia kawy
Palarnia kawy

SALWADOR San Antonio (200g)

Region: Cuyanauzul

Farma: rodzina Guillen

Odmiana botaniczna: Gesha

Wysokość upraw: 1550m-1600 n.p.m

Metoda obróbki: anaerobic

Profil smakowy: wiśnia, pomarańcza, ciemna czekolada

87 SCA

Dodaj opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Twoja ocena