Sklep z kawą - kawy świeżo palone - kawy rzemieślnicze
Kup teraz, dostaniesz jutro! Zapłać w ciągu:
Pierwsza nasza Gesha! Postawiliśmy na Salwador San Antonio, który charakteryzuje się złożoną owocowością, a dopełnia ją przyjemna ciemna czekolada. Szczególnie polecamy do alternatywnych metod parzenia: Chemex, Kalita, V60, AeroPress, ekspres przelewowy.
Gramatura 200g
W środku gór Apaneca w zachodnim Salwadorze, niedaleko granicy z Gwatemalą, rodzina Guillen zajmuje się uprawą kawy od ponad 100lat. Za obecne zbiory odpowiadają Carlos i Sandra Guillen. Od niedawna wspiera w tym także ich syn- José Antonio Guillen. Oprócz odmiany Gesha, uprawiane są również odmiany Red Bourbon i Pacamara. Przekazywana od pokoleń wiedza pozwala rodzinie produkować bardzo wysokiej jakości surowiec, który coraz częściej jest doceniany na różnego rodzaju mistrzostwach i konkursach. Wśród nich można wymienić np. udział w „Best Of El Salvador” organizowanym przez Consejo Salvadoreño de Cafe w San Salvador, czy zajęcie I miejsca na German Brewers Cup w 2018 roku. Już wcześniej posiadaliśmy kawę od rodziny Guillen i bardzo ją lubiliśmy, dlatego poszliśmy o krok dalej i wybraliśmy pierwszą Properową Geshe.
SALWADOR San Antonio (200g)
Region: Cuyanauzul
Farma: rodzina Guillen
Odmiana botaniczna: Gesha
Wysokość upraw: 1550m-1600 n.p.m
Metoda obróbki: anaerobic
Profil smakowy: wiśnia, pomarańcza, ciemna czekolada
87 SCA
Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *